Casa Reshmi

Casa Reshmi är en enplansvilla belägen i hjärtat av skånska Näset, ett stenkast från havet. Husets fasad täcks av träpanel i en vacker grå ton vilket får huset att smälta in med den omgivande bebyggelsen samt med blandskogen, hedarna och havet som kännetecknar denna södra landsände. Stora fönster ger ett generöst ljusinsläpp och får huset att kännas större än vad det är. Casa Reshmi är byggt med totalentreprenad.

Stora spröjsade fönster vetter ut mot trädäcket som förlagts på baksidan av huset för att slippa insyn. Här kan familjen njuta av solen året om.

Den öppna planlösningen suddar ut gränsen mellan kök och vardagsrum. Med matplatsen placerad framför köksön kan värdarna förbereda maten samtidigt som de umgås med sina gäster.

En kylig vinterdag är det skönt att slappna av i bastun som ligger i anslutning till det rymliga badrummet.

Villa Hofterup

Denna smakfulla villa i Hofterup är ett utmärkt exempel på vår skandinaviska stil med stram elegans, ljusa färger och räta linjer som kännetecken. Huset täcks av blandpanel behandlad med järnvitriol och har ett utskjutande tak som skyddar mot regn. Stora fönsterpartier ger solvärme om vintern och generöst med ljus.

Villan är byggd i ett plan, har två badrum och har en integrerad carport.

Huset är varsamt placerat i förhållande till resten av omgivningen och till den trafikerade vägen i närheten.

Den avskalade stilen är genomgående med ljusa färger och vitlaserade golv. Den byggdes med totalentreprenad och arkitekt är Klas Sjöstrand.

Östra Grevie

Mitt på den skånska slätten, på ett attraktivt läge nära tågstationen och med goda pendlingsmöjligheter till alla större städer, ligger detta traditionella skånska stenhus. Med vita fasader och röda tegelpannor smälter det väl in med omgivande bebyggelse. Här valde beställarna totalentreprenad.

Villan i ett plan är byggd i vinkel där man valt att ha en del för det privata livet och en för det sällskapliga.

Också här är ljusinsläppet stort och på vissa ställen har man valt skjutdörrar för att enkelt komma ut i trädgården.

En fördel med stenhus är att det håller värmen på vintern och kan hållas svalt om sommaren.

Strandhem

Här bestod vårt arbete i att bygga både om och till. Det var en rolig utmaning att utgå ifrån det gamla huset och integrera det med om- och tillbyggnaden. Resultatet blev en modern och elegant villa på 80 kvadratmeter med två sovrum och en öppen planlösning. Villa Strandhem byggdes med delad entreprenad.

Huset fick en modern planlösning med gott om fönster och stort ljusinsläpp.

Vid ombyggnationen fick huset ett nytt stort trädäck samt en pergola vilket skapade ett nytt rum i trädgården.